این منطقه واقع در 40 کیلومتری شمال شهرستان دزفول در بخشی شهیون با ارتفاع 700 الی 800 متر از سطح دریا از ضلغ غربی مشرف به دریاچه سد دز و از شمال به روستاهای اسلام آباد، پامنار و از جنوب به رودخانه دز و از شرق به روستاهای بیشه بزان و بازارگه منتهی می گردد
پیشنهاد منطقه شکار ممنوع قلعه شاداب
موقعیت منطقه
این منطقه واقع در 40 کیلومتری شمال شهرستان دزفول در بخشی شهیون با ارتفاع 700 الی 800 متر از سطح دریا از ضلغ غربی مشرف به دریاچه سد دز و از شمال به روستاهای اسلام آباد، پامنار و از جنوب به رودخانه دز و از شرق به روستاهای بیشه بزان و بازارگه منتهی می گردد. کوه قلعه شاداب صعب العبور بوده و تنها راه ارتباطی با قله کوه از طریق دروازه ای مقدور می باشد که این دروازه محل ورود عشایر دامداران است ودر حوالی روستای اسلام آباد قرار دارد . روستاهای حاشیه منطقه شامل پامنار ، بیشه بزان ، بازارگه می باشند که همگی خارج از محدوده تعیین شده هستند ولی به لحاظ دامدار بودن اهالی آن بر منطقه تاثیر گذار خواهند بود. این منطقه به لحاظ محصور بودن از چهار ضلع بوسیله دره های بسیار عمیق و بدلیل داشتن تنها یک راه دسترسی به قلعه شاداب معروف است
پوشش گیاهی منطقه:
عمده پوشش گیاهی منطقه به صورت مرتعی است ولی تک درختان و درختچه هایی نظیر بادام کوهی ، کنار رملیک، جاز، بنگله، انجیر و گز و پده به صورت پراکنده در منطقه دیده می شود.
حیات وحش منطقه
گونه شاخص منطقه بز کوهی (کل و بز) است که از جمعیت بسیار خوبی برخوردار است سایر گونه هایی که در منطقه زیست می کنند پلنگ، گرگ، کفتار، روباه، شغال، گربه وحشی، خرگوش، تشی، خرچنگ، شنگ (سگ آبی) خارپشت، انواع خفاش می باشد . پرندگان شاخص منطقه که بیشترین جمعیت در منطقه دارد کبک و تیهو است پس از آن می توان به کبوتر چاهی ، کمرکولی، بلدرچین و سهره طلائی اشاره کرد در روی دریاچه سد دز میتوان پرندگان آبزی و کنار آبزی را مشاهده کرد که به صورت مهاجر در بعضی قسمتهای دریاچه دیده می شوند . در خصوص خزندگان، دوزیستان و بی مهرگان منطقه تا کنون مطالعه ای صورت نگرفته ولی می توان انواع مارها، مارمولکها و لاک پشت خزری و انواع کپور ماهیان و وزغها و قورباغه ها را مشاهده نمود.
هدف از معرفی منطقه به عنوان شکار ممنوع:
این منطقه در حال حاضر تنها زیستگاه و منطقه ای در استان است که می توان به راحتی در هر روزی به آنجا مراجعه کرد و در تمام فصول بز کوهی (کل و بز) را مشاهده نمود در سایر مناطق جمعیت آن یا بطور کلی از بین رفته و یا تعداد اندک بوده و فقط به گزارشات محلی می توان استناد کرد علاوه بر آن، منطقه در روزگاری نه چندان دور از جمعیت بسیار بالایی از کل و بز برخوردار بوده است . لذا انتظار می رود با ممنوعیت 5 ساله شکار و ایجاد امکانات حفاظتی و یا بهبود زیستگاه و احیاء پوشش گیاهی و ترمیم جمعیت حیات وحش پس از طی دوره کوتاه مدت با ارتقاء آن به حفاظت شده زمینه پایداری زیستگاه و عوامل زنده و غیر زنده آن را فراهم آورد.
تهیه کننده : بخش محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان
سلام.وبلاگ با هدف و برنا مه ای داری و معلومه داری هدفمند پیش میری نه برای سرگرمی
دوست دارم آرشیوی از مطالب خوبم رو برای خودم توی یک دنیای مجازی نگه دارم.
ممنونم از نظر شما عزیز.