...ناگفته هایم...

امروز ، اولین روز از باقی زندگی شماست

...ناگفته هایم...

امروز ، اولین روز از باقی زندگی شماست

منطقه حفاظت شده کرایی

منطقه حفاظت شده کرایی در ارتفاعات کوه سیاه واقع در شمال خوزستان در 25 کیلومتری غرب شهرستان مسجدسلیمان و 35 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان شوشتر با طول جغرافیایی 49 درجه تا 49 درجه 23 دقیقه طول شرقی و عرض جغرافیایی 31 درجه 35

منطقه حفاظت شده کرایی

 

منطقه حفاظت شده کرایی در ارتفاعات کوه سیاه واقع در شمال خوزستان در 25 کیلومتری غرب شهرستان مسجدسلیمان و 35 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان شوشتر با طول جغرافیایی 49 درجه تا 49 درجه 23 دقیقه طول شرقی و عرض جغرافیایی 31 درجه 35 دقیقه تا 31 درجه 59 دقیقه عرض شمالی قرار دارد .

این منطقه حدود 40 هزار هکتار وسعت دارد و منطقه ای کوهستانی و صعب العبور و دارای ناهمواری های فراوان است این ناهمواریها دنباله غربی سلسله جبال زاگرس می باشد .

همچنین لازم به ذکر است این منطقه بر اساس آگهی رسمی شماره 716-14-26/6/76 از تاریخ 15/7/86 به مدت 5 سال منطقه شکار ممنوع بوده است

 

پوشش گیاهی:

پوشش گیاهی مناسب منطقه کرائی از مناطق طبیعی منحصر به فرد استان می باشد و تا کنون بالغ بر 86 گونه گیاهی در آن شناسایی شده است . همچنین در منطقه حدود 9 گونه گیاهی در خطر انقراض و آسییب پذیر شامل پسته وحشی، رملیک، گاژه، شمعدانی وحشی، بادام کوهی، کلاغک بوشهری، کنار و ... وجود دارد .

با توجه به وجود جوامع گیاهی ، بوته ، درخت و گونه های یکساله که با تراکم نسبتاً مناسبی محدودة منطقه را پوشش داده است و گیاهان خوشخوراک علوفه ای ، منطقه دارای ارزش زیستگاهی مناسب می باشد .

 

حیات وحش:

در منطقه حفاظت شده کرائی بیش از 17 گونه پستاندار ، از جمله قوچ و میش ، (شاخص حیات وحش منطقه) گرگ، کفتار، روباه، تشی و ... 58 گونه پرنده شامل کبک ، تیهو ، قمری، کبوتر، کمرکولی، چکاوک، کوکوی معمولی و ... 14 گونه خزنده و 4 گونه دوزیست شناسایی شده است .

در بین پستانداران موجود در منطقه قوچ و میش وحشی از پستانداران شاخص منطقه به شمار می روند در اصل بدلیل کاهش شدید جمعیت گونه فوق در سطح استان خوزستان با هدف ترمیم و احیاء  این گونه سازمان حفاظت محیط زیست اقدام به تصویب منطقه شکار ممنوع کرائی نمود.

در سالهای گذشته منطقه کرایی زیستگاه کل و بز و پلنگ بوده که متأسفانه بدلیل شکار بیرویه و چرای شدید و بیش از ظرفیت منطقه و دخل و تصرف در آن، گونه پلنگ و کل و بز کاملاً منقرض شده است . و با توجه به کنترل قابل قبول اعمال شده پس از اعلام شکار ممنوع شدن منطقه، خوشبختانه جمعیت قوچ و میش و جمعیت پرندگان از جمله کبک و تیهو هم اکنون به طور چشمگیری افزایش یافته است.

منطقه شکار ممنوع کرایی با هدف احیاء جمعیت حیات وحش و با توجه به پتانسیل ها و ارزشهای آن در تاریخ 15/11/86 با تائید ریاست محترم جمهور به منطقه حفاظت شده کرائی ارتقاع سطح یافت.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد