معرفی صنعت تولید کنسرو ماهی و بسته بندی میگو:
صنعت کنسرو سازی ماهی یک صنعت تبدیلی است و ماده خامی با عمر نگهداری پایین به
محصولی با عمر نگهداری بالا تبدیل می شود
معرفی صنعت تولید کنسرو ماهی و بسته بندی میگو:
صنعت کنسرو سازی ماهی یک صنعت تبدیلی است و ماده خامی با عمر نگهداری پایین به
محصولی با عمر نگهداری بالا تبدیل می شود.جز صنایع تبدیلی در مواد غذایی است یعنی
ماهیت مواد غذایی کلا تغییر می کند و یکی ازمهمترین روشهای متداول فرآوری ماهی و
سایرآبزیان است که سلامت و استفاده آسان و طولانی مدت آن در نتیجه تأثیرات ناشی از حرارت
و سایر مراحل تولید تضمین می گردد.کنسرو ماهی نیز محصولی است که طی فرایند حرارتی به
منظور حفظ ونگهداری آسان و طولانی مدت وبه صورت آماده مصرف تولید می گرددو سرانجام
نیزمی توان ازقابلیت مصرف وسلامت آن مطمئن بود.البته کنسرو ماهی ، بر اساس نوع ماهی ،
اندازه ماهی ، ترکیب شیمیایی بدن ماهی ، نوع تقاضای مصرف کننده وسایر شرایط از قبیل
افزودنیهای گوناگون وپخت اولیه ماهی،شکل، اندازه و جنس قوطیها متفاوت است.ولی در
صنعت بسته بندی میگو ماهیت مواد اولیه تغییر نمی کند
لازم به ذکر است که این جزصنایع غذایی گروه 1_ب کد 1000است.
بررسی آلودگی زیست محیطی فرآوری میگو:
ردیف | آلودگی هوا | موادزائدجامد | فاضلاب | شدت آلودگی |
دریافت میگوی سرد |
| ضایعات عفونی | TS, عوامل عفونی | کم |
شستشو با آب |
| BOD,COD TDS | متوسط | |
نگهداری درپودر یخ | BOD,COD کدورت | متوسط | ||
بازرسی وجداسازی روی نوارتفکیک | بو | ضایعات عفونی وپاتولوژیک |
| |
سایزبندی با دستگاه سورتر | ضایعات عفونی |
| کم | |
شستشو با آب | BOD کدورت COD ,عوامل پاتولوژیک | متوسط | ||
غوطه وری درمتا بی سولفیت سدیم | SO2 | TDS | زیاد | |
چیدن در جعبه | ضایعات سلولزی | کم | ||
انجماد درپلیت فریزر | CFC | زیاد | ||
بسته بندی درکارتنهای مادر | کارتن | کم | ||
نگهداری دربرودت | CFC | زیاد | ||
انتقال وحمل با کانتینر |
متابی سولفیت سدیم:
آلودگی هوای ناشی ازاستفاده متا بی سولفیت سدیم که از آن برای جلوگیری از سیاه شدن
میگوها استفاده می شود چرا که میگوها در اثر فعالیت های آنزیمی تغییر رنگ می دهند.
این ماده که به شکل محلول در آب استفاده می شود در اثر واکنش با آب گازSO2 تولید
می کند که برای انسان اثرات مضری در دستگاه تنفسی و اختلالات ریوی و...ایجاد می کند.
تماس این ماده برای پوست نیز مضر است.
در صنایع غذایی علی الخصوص صنعت منظور میزان BOD,CODافزایش یافته و میزان
DO کاهش می یابد. در این صنعت به دلیل وجود ضایعات ماهی و میگوو ضایعات عفونی
و وجود خون وچربی بی ا دی و سی ا دی افزایش یافته و اکسیژن محلول کاهش می یابد.
بررسی آلودگی زیست محیطی کنسرو ماهی:
ردیف | آلودگی هوا | فاضلاب | مواد زائد | شدت آلودگی |
تحویل گیری |
| BOD,CODکدورت |
| متوسط |
سرزنی | BOD,COD,TS | زیاد | ||
تخلیه احشا | BOD,COD,TSS |
| زیاد | |
شستشوی ماهی |
| BOD,COD بالا | زیاد | |
انتقال به دیگ بخار | ,SO2,NOx بوو بخار |
|
| زیاد |
جداسازی استخوانها | بخارآب | BOD,COD,TSS بالا | ضایعات عفونی و پلاستیکی | زیاد |
پرکردن قوطی |
|
| ضایعات عفونی | کم |
نمک ریزی | TDS بالا |
| ||
روغن ریزی |
| BOD,CODبالا |
| زیاد |
دربندی قوطی |
| |||
شستشوی قوطی | PH بالا | زیاد | ||
سالن اتوکلاو | SO2,NOx,CO2 |
| زیاد | |
سالن قرنطینه |
| ضایعات عفونی |
| |
تاریخ زنی |
|
|
| |
انبار وعرضه |
|